KSC Oostrozebeke 2 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd Beloften op vrijdag 8 september 2023 om 19:30

Verslag wedstrijd

Vrijdag 8 september 2023 gingen onze jonge garde van trainer Steve Mollij richting KSC Oostrozebeke. Op een zomerse avond gingen onze jonge boys de clash aan tegen een iets ervaren garde van Oostrozebeke.

Vanaf het begin nam de thuisploeg het heft in handen, onze jonkies moesten het stevige Oostrozebeke hun kansen laten doen. De thuisploeg kreeg kansen en onze goalie had zijn handen vol om het leer te onderscheppen. De thuisploeg kon zelfs ook nog het doelhout treffen. KSVR probeerde uit de klauwen van KSCO te geraken. Als sluwe vosjes konden we af en toe door de mazen van het net glippen, maar de reële kansen werden net niet goed benut ofwel kon de thuisgoaile het leer net wegtikken of klemvast pakken. In minuut 25 moesten onze jonkies het onderspit delven en mochten we opnieuw achtervolgen (1-0). KSVR liet hun kopjes niet hangen in het gras. We bleven strijden naar gelijke kansen. Onze goalie Jens had het zweten in zijn goaltje maar liet zich niet meer verrassen. KSVR kon stelselmatig de trend van de thuisploeg halen en konden op bepaalde momenten leuk voetbal naar boven toveren. We gingen de rust in met een kleine achterstand (1-0).

Tweede helft stonden onze KSVR-Boys met de neuzen in zelfde richting en stevig te spelen. We konden de thuisploeg in bedwang houden waardoor de kansen meer en meer kwamen op stapelen. In minuut 58 was het BINGO voor KSVR. E. Stevens kon het leer heerlijk in het mandje deponeren, eindelijk de verdiende gelijkmaker stond te blinken op het bord (1-1). KSVR bleef doorduwen op hun elan. De thuisploeg keek met argusogen toe hoe onze jonkies de ommekeer konden ombuigen. In minuut 70 kon Jeff'ke de 1-2 tegen de netten knallen. Voor onze KSVR-boys is nu het moment om deze minimale voorsprong te behouden en als een kat uit de boom te kijken voor onvoorziene omstandigheden. KSVR bleef als sluwe voskes op de loer liggen, maar het bleef enkel bij dreigen. De thuisploeg kon zich naar mate de wedstrijd vorderde naar het einde de gelijke stand nog ruiken. Defensie en goalie bleven stand houden door de dreigingen van Oostrozebeke. Maar in de slotseconden gebeurde het onwaarschijnlijke. KSCO kon het leer richting doel knallen, eerst trof het de rechtse paal, waardoor het leer van richting veranderde naar de linkerpaal ging en vervolgens in het mandje terecht kwam. Damn, net op het laatste moesten we tevreden zijn met een gelijkspel (2-2).

Proficiat voor de jonge garde voor hun prestatie, eerste helft was niet om naar huis te schrijven, maar jullie hebben zich opnieuw herparkt in de tweede helft. Al bij al is dit een logische en verdiende puntenverdeling.

A.s. vrijdag 15 september 2023 mogen we SV Moorslede ontvangen op het Rumbeekse Sportpark om 20u.